به گزارش گروه جهاد و مقاومت مشرق به نقل از ایبنا، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس با اهتمام اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس آذربایجان شرقی، کتاب خاطرات سرهنگ ستاد بازنشسته حسین افتخاری را با قلم خود او و با نام «آن سوی مرز» راهی بازار نشر کرده است.
در پشت جلد کتاب و در معرفی افتخاری آمده است: «در سال 1334 در روستای علینظر پلدشت ماکو آذربایجان غربی به دنیا آمد. دوران دبستان و دبیرستان را در را در زادگاهش، شهرستان خوی و ایلامآباد کرمانشاه به پایان رساند. سال 1354 وارد دانشکده افسری ارتش شد. مهر سال 1357 به درجه ستوان دوم ارتقا یافت.
برای گذراندن رسته رزمی پیاده به دانشکده مرکز پیام شیراز اعزام شد. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران و شروع جنگ تحمیلی عراق به ایران وارد کارزار شد و مدت هشت سال مدام در مناطق عملیاتی حضور داشت و در طول خدمت دوره عالی و دوره فرماندهی و ستاد را گذراند و در سال 1384 از ارتش جمهوری اسلامی ایران به افتخار بازنشستگی نائل آمد.»
کتاب شامل 21 فصل است که خاطرات افتخاری از پیروزی انقلاب تا پایان جنگ تحمیلی هشت ساله را شامل میشود. هر فصل شامل یک خاطره از زبان اوست و به غیر از فصل اول که به حال و هوای نویسنده از ایام پیروزی انقلاب پرداخته است، 20 فصل دیگر به خاطرات دفاع مقدس و جنگ تحمیلی او تعلق دارد.
افتخاری در کتاب ضمن تعریف خاطراتش، خاطراتی از زبان برخی همرزمان خود را نیز تعریف میکند که به شناخت مخاطب از اسامی طرح شده و هضم بهتر وقایع کمک میکند. در پایان برای آشنایی بیشتر با نویسنده، تصاویری از مراحل زندگی افتخاری و همرزمان او، ضمیمه اثر شده است.
در بخشی از کتاب آمده است: «فرمانده گردان در پیغام خود زنده یا مرده سرجوخه عبدالقادر را از من خواسته بود. هرچند که مجوز اجرای عملیات گشتی نجات را کتبا از مقام بالاتر دریافت کرده بودم ولی از نظر وجدان نظامیگری مسئولیت بزرگ و دشوارتری به عهده من بود. نتیجه عملیات سرنوشت من و همرزمانم را در پیشگاه خدا و خلق خدا رقم میزد. عملیات نجات سرجوخه عبدالقادر با منطق و اصول تاکتیک در جبهه و جنگ مطابقت نداشت. ما در این قضیه با عمل انجام شده مواجه شده بودیم و هیچ چارهای جز تداوم عملیات نداشتیم.»
کتاب «آن سوی مرز» در 216 صفحه، شمارگان یکهزار نسخه و بهای 6 هزار و 500 تومان از سوی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس منتشر شده است.